Mediterán ajtódísz

  Egy kedves ismerősöm kért meg, készítsek neki is, egy az otthonához illő ajtódíszt, mellyel fogadhatja családját, barátait, vendégeit mikor beétérnek hozzájuk.

blogra_1_5.jpg

 

Amire szükséged lesz az elkészítéséhez:

  • szalma koszorú
  • művirág (rózsa, bazsarózsa stb.), levelek
  • ragasztórúd (ragasztópisztoly)
  • szalag

 

  1. Első lépésként előkészítjük az alapot, a virágokat és a koszorút.

img_20180613_194102_1.jpg

 

2. Majd a már kitalált kompozició alapján, elkezdjük a virágokat, leveleket felragasztani. Fontos és javaslom, hogy az elképzelésedet modellezd le, így körülbelül látni fogod hogyan fog kinézni az a valóságban. Gyakran előfordul, hogy a fejben összeállt kompozició kivitelezve már nem az igazi. Ebben az esetben a megrendelőmnek határozott elképzelése volt, a mediterán stílusú otthonához illő ajtódíszt szeretett volna. A mediterán sítlushoz az egyszerű meleg, pasztelszínek illenek, fontos volt, hogy ne legyen csicsás, inkább egyszerűbb, tele virággal, ugyanakkor belefért egy-két színárnyalatnyi eltérés.


nevtelen_1_3.bmp 

nevtelen_2_8.bmp

 

 3.  A ragasztás megkezdése előtt többféle variációt felvázoltam  magamnak, mind a virág elrendezését, mind színekkel való játékot illetően.

img_20180613_203651_1.jpg

 

 4. Addig díszitem a koszorút a virágokkal, amíg teljesen elnyeri végső állapotát az ajtódísz. Azonban én néha 5-10 percekre abba szoktam hagyni, ilyenkor vagy különböző szögekben nézegetem, vagy egyszerűen csak pár perc elteltével, mikor újra leülök elé meglátom kell-e esetleg még valamit még alakítanom rajta. Ilyenkor gyakran módosítok még ezt azt rajta.

img_20180613_211548_1.jpg

 

 5. Utolsó lépésként a virágokhoz passzoló színű szalagot választottam, amivel fel lehet akasztani az ajtóra. A kedves vendéget a családot, jó érzéssel tölti el mielőtt belépne.

blogra_1_5.jpg

blogra1.jpg

blogra_2_5.jpg

 

Ha még több kreatív ötletre szomjazol, kövess: 

instagram:https://www.instagram.com/diybyandi/

pinterest: diybyandi