Karantén Húsvét sincs ajtódísz nélkül

#maradjotthon #virtualishusvet

A tavasz beköszöntével szeretjük díszíteni lakásunkat és kertünket színes, vidám mintázatú dekorációkkal, amiket akár magunk is elkészíthetünk. Igaz ez most is, járvány ide, vagy oda. Íme egy egyszerű ötlet amit büszkén mutogathatunk - valószínűleg csak képen - az idény sajnos csak virtuálisan locsoló vendégeknek, rokonoknak. Te is öltöztessd díszbe otthonodat a segítségemmel.

img_20200408_134334.jpg 

Amire szükséged lesz az elkészítéséhez:

  • ragasztórúd (ragasztópisztoly)
  • fürjtojás
  • nyuszi, lepke fafigura
  • művirág, polifoam rózsa
  • raffia
  • szalag
  • olló

 

  1. Előkészítjük a szükséges anyagokat, kellékeket.2_5.jpg

 

   2. A vesszőalapra a nyuszit a talpánál fogva rögzítjuk, vastagon és több helyen is használva a ragasztót a vessző alaphoz, erre azért van szükség, mert nehéz a nyuszi, s ne dőljön el, masszívan álljon rajta.3_7.bmp

 

   3. A következő lépésben a raffia szalagokból fogjuk a tojásoknak az alapot elkészíteni. A raffia szalagot összehajtogatjuk mintha egy sokágú masni lenne, egy darabbal összekötözzük, majd a közepén az alájával rögzítjük az alapra. Folytatjuk mindaddig mígnem a kívánt sűrűséget elérjük.  Én ennél a kompoziciónál csak az alsó felére ragasztottam a koszorúra a raffiát.
4_6.bmp

 

  4. A legvégén pedig rögzítjük ragasztóanyaggal az elképzelt dekorelemeket az alapra, a fürjtojásokat, a pillangókat, a virágokat.
5_5.bmp

 

   5. S íme a saját készítésű húsvéti ajtódekorációm, mely a locsoló vendégekben is húsvéti hangulatot fog árasztani mikor "belépnek" az otthonotokba. Készítsd el te is a sajátodat a segítségemmel.  img_20200408_134334.jpgimg_20200408_134345.jpg

 

Ha még több kreatív ötletre szomjazol, kövess:

instagram:https://www.instagram.com/diybyandi/

pinterest:https://hu.pinterest.com/diybyandi/